Levendula mentával

A kísérő-ízekkel készülő szörpjeim alapja is a levendula-szörp. Ehhez keverem a kísérő-ízt adó szörpöt 3 - 1 arányban.

A mentaszörp készítése kicsit eltér a levendula feldolgozásától. 

Hozzávalók:

3-4 maréknyi menta

1,5 liter víz

1 kg cukor

1 teáskanál citromsav

2 citrom leve és reszelt héja

1 teáskanál nátrium-benzoát

Elkészítése:

A frissen szedett mentát megmossuk és durvára összevágjuk. Beletesszük a hideg vízbe és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A citromokat megmossuk és sárga héjukat szintén a mentához tesszük. 

 Másnap felforraljuk és a forrás után néhány percig főzzük, majd leszűrjük és visszaforralva feloldjuk benne a cukrot. Ekkor a citromok levét, a citromsavat és a nátrium-benzoátot is hozzáadjuk. Forrón üvegekbe szűrjük és dunsztoljuk.

A menta-szörp önállóan is nagyon finom, de ízesíthetünk vele más szörpöket, gyümölcslevest és teát, limonádét is.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el